Koncert - Danish Polish Jazz Days

Torsdag d. 16. september 2021, kl. 18:00
Filips kirke, Kastrupvej 57, 2300 København S

OBS: Nyt tidspunkt: Koncerten starter kl. 18.00 og ikke som tidligere annonceret kl. 19.00.

Foreningen Polish-Danish Jazz Days sætter med Jazz Festival 2021 et særligt fokus på det efterhånden mangeårige dansk-polske samarbejde primært indenfor jazzmusik og film, som går helt tilbage til 1960’erne.

Samarbejdet bragte adskillige polske jazz- og klassiske musikere på de danske uddannelsesinstitutioner og startede en bølge af bands og orkestre som turnerede verden rundt og opbyggede deres egen særlige tværkulturelle identitet.

Festivalen åbner i Filips kirke med en spændende koncert i 2 afsnit: Først udenfor i haven og bagefter indenfor i kirken.

1. Kl. 18.00 -18.45 Soundscaping – en fest for ører og øjne, skabes ved at bruge haven som et lukket sonisk (lydligt) område med forskellige akustiske muligheder, hvor musikerne er placeret omkring publikum.

2. Kl. 19.00 - 19.45 Sonic Lights – Videoeffekter og musik udført live af bandet i kirken går op i en højere visuel og lydlig enhed.

Medvirkende:

Tomasz Dąbrowski – trompet

Nana Pi – tenor sax

Sven Dam Meinild – alt sax, visuals

Ola Rubin – basun

Jakob Munck – tuba

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Den Polske Ambassade i Danmark. Koncerten i Filips Kirke er ydermere støttet af Amager Øst Lokaludvalg.